چیلرها

سلام دوستان!

از این به بعد سعی می کنم از دستگاه های تاسیساتی براتون اطلاعاتی جمع آوری کنم


مطلبی که این هفته براتون آماده کردم در مورد چیلر هاست





چیلرها به دو دسته چیلرهای تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی باعث ایجاد برودت و سرما می شوند.


- چیلر تراکمی:
در چیلرهای تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور، متراکم می گردد. این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط ، خنک شده و به مایع تبدیل می گردد این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد خنک کننده(اواپراتور) که در فشار کمتری قرار دارد می شود که این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سرد کننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک کننده، باعث ایجاد برودت در موادی که با قسمت خنک کننده در ارتباطند می گردد.سپس گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور منتقل می شود و این چرخه تکرار می شود.
انواع چیلر تراکمی
1-چیلر تراکمی رفت و برگشتی
2-چیلر تراکمی اسکرو


- چیلر جذبی:

در چیلرهای جذبی برخلاف چیلرهای تراکمی از جذب کننده (Absorber) و مولد حرارتی (ژنراتور) بجای کمپرسور استفاده می گردد. عمومی ترین خنک کننده در چیلرهای جذبی سیستم لیتیوم برماید است. در این سیستم، در قسمت جذب کننده بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ، جذب و در قسمت مولد حرارتی، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می شود. بخار آب در کندانسور که دارای فشار 1/0 اتمسفر است به حالت مایع در می آیدو سپس در خنک کننده که تحت فشار 01/0 اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می گردد و آب برای اینکه تبخیر گردد گرمای نهان خود رااز محیط خنک کننده می گیرد و باعث ایجاد برودت می گردد سپس بخار آب ایجاد شده در خنک کننده به جذب کننده منتقل می گردد و دوباره این چرخه تکرار می شود.
انواع چیلر جذبی
1- گروه تک اثره (Single effect)
که خود به سه دسته چیلرهای تک اثره با تغذیه بخار، تک اثره با تغذیه آب داغ ( دمای بالای 100 درجه سانتیگراد) و تک اثره با تغذیه آب گرم ( دمای زیر100 درجه سانتیگراد) تقسیم می شوند که نحوه کار آنها مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی می باشند.
2- گروه دو اثره (Double effect)
که به دو دسته دو اثره با تغذیه بخار و دو اثره با شعله مستقیم طبقه بندی می شوند. این چیلرها، جز نسل جدید چیلرهای جذبی بوده و دارای سیکل تبرید کاملتری نسبت به چیلرهای جذبی تک اثره است.


نظرات 4 + ارسال نظر
2 یکشنبه 21 آذر‌ماه سال 1389 ساعت 02:48 ب.ظ

بیکاری علمی گذاشتی؟
1چیز میذاشتی خواننده داشته باشه_طنزی سیاستی چیزی_

man dg nemidunam chi kar konam?!ye ki ghablan gofte bud chera weblog elmi nist hala shoma migid elmi nabashe.ghabul konid saligheha motafavete!dar har surat chashm!
Hala chera inghadr asabani?

مرضیه طالبیان یکشنبه 21 آذر‌ماه سال 1389 ساعت 08:08 ب.ظ

مرسی ساراجون

khahesh mikonam

سعید روشی جمعه 26 آذر‌ماه سال 1389 ساعت 03:34 ب.ظ

خیلی خوب ه که از 88یه نفرفعال داریم.مرسی.خانم دهقان .منم سعی میکنم فعالتر شم

آقای روشی؟؟؟؟؟؟؟
می گفتید ترمویی دینامیکی مقاومتی جلو پاتون برگ برگ می کردیم

باز از شما خوبه یکی به اینترنت دسترسی دارهامیدوارم از بچه های ۸۸ هم یکی غیر از من عضو وبلاگ بشه و آمار نویسنده ها بالا بره

چون بدترین موردی که ممکنه برای همه ی ما اتفاق افتاده باشه اینه که به هر کس می گیم مکانیک اصفهان می خونیم اولین چیزی که می گن:ا......ه
مگه دانشگاه اصفهان مکانیک داره
در هر صورت ممنون که سر زدید

سینا شنبه 11 دی‌ماه سال 1389 ساعت 09:27 ب.ظ

هه هه هه....
اصلا من به هر کی میگم دانشگاه اصفهان درس میخونم میگه دولتیه یا ازاد

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد